У Хмельницькому об’єднана патрульна служба приступила до цілодобового чергування вулиць

1 Січня 2015 17:17
sai.gov.ua

sai.gov.ua

З 27 грудня у Хмельницькому об’єднена патрульна служба приступила до цілодобового чергування у рамках експерименту з об’єднання патрульної міліції та Державтоінспекції.

Про це НГП повідомив заступник начальника міської міліції Іван Примак.

За його словами, цілодобове чергування містом здійснюють 12 автопатрулів.

Разом з тим, заступник начальника хмельницької міліції заявив, що його відомство у рамках експерименту ДАІ не відмовлятиметься від піших патрулів.

“Щодня на ніч у Хмельницькому заступає до десяти піших нарядів ППС. Вони нам вигідні, оскільки в окремих випадках ППС можуть швидше відреагувати на правопорушення, ніж автопатрулі, які від місця події можуть перебувати в іншій частині міста”, – пояснив Примак.

Довідка НГП. Наприкінці жовтня було затверджено проект розпорядження Кабінету міністрів щодо позбавлення підрозділів ДАІ функцій з надання адміністративних послуг, запровадження автоматичної фіксації порушень правил дорожнього руху, надання патрульній службі міліції повноважень Державної автомобільної інспекції із забезпечення безпеки дорожнього руху в населених пунктах. Цим нормативним актом передбачено проведення експерименту на базі Управління ДАІ м.Хмельницького. В рамках експерименту відбудеться об’єднання сил підрозділів ДАІ та патрульної служби в єдиний підрозділ.

Експеримент у Хмельницькому розпочався 1 листопада і триватиме до 28 лютого 2015 року. За підсумками експерименту, він, швидше за все, буде поширений на інші міста України.

В експерименті в Хмельницькому задіяно 53 співробітники міліції: 20 від ДАІ і 33 – від ППС.