Микола Томенко: Корупційна «лісова мафія» в Україні поки що сильніша за Погоджувальну раду і громадськість

16 Січня 2015 14:35
ua.korrespondent.net

ua.korrespondent.net

Голова Комітету з питань екологічної політики Микола Томенко висловив стурбованість, що вночі без погодження з профільними комітетами та авторами був знятий з розгляду Верховної Ради законопроект, що був поданий Комітетом і узгоджений на Погоджувальній раді, про заборону експорту української деревини у необробленому вигляді (реєстр. № 1362).

«Я розумію, що корупційна «лісова мафія», що тотально вирубує ліс і вивозить його в Китай, Туреччину та інші країни через так звані фірми-«прокладки», зареєстровані на Антильських островах, фінансово потужніша за профільні комітети Верховної Ради і громадськість, які вимагають ухвалити даний законопроект як невідкладний. Але мова йде про порушення Регламенту ВР, оскільки без Погоджувальної ради, Комітетів та авторів ніхто не міг зняти із запланованого розгляду цей законопроект», – зазначив Микола Томенко.

У зв’язку з цим він вимагає провести службове розслідування з метою з’ясування, за чиєю ініціативою з порядку денного був знятий цей проект закону, який мусив сьогодні розглядатися у сесійній залі.

«На жаль, історія з цим законопроектом дає підстави говорити, що знову в парламенті гроші ходять за законопроектами. Точніше, гроші ходять за тим, щоб не ухвалювати певні законопроекти, які наводять порядок в Україні і борються з корупцією», – зазначив М. Томенко.

Також він додав, що як один із авторів даного законопроекту та Голова Комітету з питань екологічної політики він робитиме все, щоб зупинити корупційну «лісову мафію» і вже найближчим часом заборонити вивезення української деревини за кордон, як це є в усіх цивілізованих країнах.