Микола Томенко: Туризм треба повернути до стратегічних пріоритетів України

21 Січня 2015 18:21
ipukr.com

ipukr.com

На цьому народний депутат України, радник Президента Микола Томенко наголосив сьогодні під час засідання круглого столу на тему: «Сучасний стан та перспективи розвитку туризму в Україні», який проводив Комітет Верховної Ради з питань сім’ї, молодіжної політики та спорту.

«В Україні уряди і президенти міняються. І кожному новому Кабінету Міністрів ми пояснюємо, що у світі, а в Україні особливо, туризм стратегічно і економічно повинен бути одним із державних пріоритетів», – зазначив М. Томенко.

Він нагадав, що сфера туризму пережила при попередніх урядах енну кількість реорганізацій і віднесення її до Міністерства транспорту. «Натомість сьогодні треба розуміти, що туризм – це насамперед ідеологічний напрямок. Сьогодні вже ніхто не дебатує, що треба інвестувати у внутрішній туризм. Тому що, якби у нас був розвинений внутрішній туризм, то мешканці Сходу України (зокрема, Донецької та Луганської областей) активно мандрували би Україною і не “купилися” би на міфи російської пропаганди», – зауважив народний депутат.

Микола Томенко запропонував створити на громадських засадах Раду з питань туризму при Кабінеті Міністрів, яку би очолив профільний віце-прем’єр, а також відновити діяльність Державного агентства України з туризму та курортів в системі урядової координації.

«Сфера туризму – це крім культури, ще й економіка, транспорт тощо. Тому доречно, щоб таке Держагентство існувало, але в координації Кабінету Міністрів, а не конкретного міністерства», – вважає радник Президента.

Також Микола Томенко наголосив на необхідності швидше завершити роботу над новою редакцією Закону про туризм.