На Хмельниччині під військкоматами ходять “рішали”, котрі “рятують” від мобілізації

22 Січня 2015 13:35
sled.net.ua

sled.net.ua

Розповідаючи про хід четвертої хвилі мобілізації Хмельницький обласний воєнком Сергій Присяжнюк наголосив, що всі випадки вимагання хабарів за “відкоси” неодмінно закінчаться звільненням з оприлюдненням прізвища хабарника.

Про це він повідомив “Незалежному громадському порталу”.

“Якщо є випадки, коли хтось вимагає неправомірну вигоду, обіцяючи вам звільнення від АТО, мобілізації чи призову – я закликаю всіх іти напряму до мене та повідомляти про це. У мене немає прийомних чи неприйомних годин. Прийшла людина – я її вислухаю”, – запевняє полковник.

Також Сергій Присяжнюк наголошує, що навколо війни розвелось багато аферистів, які готові за певну винагороду “вирішити” всі ваші військові проблеми.

“Сьогодні сформувалась категорія сторонніх людей, які ходять колами навколо військкомату. Така собі категорія “рішал”: беруть гроші, обіцяють вирішити проблему. Якщо вона вирішується сама – гроші залишають собі, якщо ні – повертають. Як із вступами в університети”, – розповів обласний воєнком.

Він запевнив, що всі виявлені незаконні оборудки будуть передані в СБУ та прокуратуру, а відповідні особи притягатимуться до відповідальності.

Нагадаємо, що 19 січня Президент України Петро Порошенко підписав Закон про затвердження Указу президента України “Про часткову мобілізацію”.

Мобілізація у 2015 році пройде в три етапи і триватиме з січня по серпень. Перший почнеться 20 січня і триватиме 90 днів, другий – орієнтовно з квітня і триватиме 60 днів, а третій етап почнеться з червня і також продовжиться упродовж 60 днів.

У рамках чергової хвилі мобілізації до лав Збройних сил будуть призвані танкісти, артилеристи, десантники, піхотинці, зв’язківці, ремонтники, водії, механіки різних систем озброєння, фахівці з питань логістики, радіоелектронної боротьби, радіаційного, хімічного, радіаційного захисту.