Заборона на вживання алкоголю у держустановах діє вже 5 років

22 Січня 2015 12:09
agronews.ua

agronews.ua

Народний депутат Микола Томенко приємно вражений тим, що багато народних депутатів ВР VIII скликання виступають за таку актуальну справу, як заборону споживання алкогольних напоїв у Верховній Раді, Кабінеті Міністрів та інших державних установах.

«Це – добра справа. Але така заборона діє вже 5 років! Очевидно, що керівництво ВР, міністерств, відомств тощо повинні просто почати виконувати норми діючого закону, який я свого часу ініціював і який був ухвалений парламентом 21 січня 2010 року», – зауважив Микола Томенко.

Довідково

21 січня 2010 року Верховна Рада ухвалила Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв.

Даним Законом було віднесено слабоалкогольні напої та пиво до категорії алкогольних напоїв. Закон також розширив обмеження щодо їх продажу та споживання.

Зокрема, Закон заборонив споживання алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива (крім безалкогольного) у закладах охорони здоров’я; у навчальних та освітньо-виховних закладах; у громадському транспорті; на зупинках транспорту, у підземних переходах; у закладах культури; у закритих спортивних спорудах (крім пива у пластиковій тарі); у ліфтах і таксофонах; на дитячих майданчиках; на спортивних майданчиках; у приміщеннях органів державної влади та органів місцевого самоврядування, інших державних установ.