У Хмельницькому на марші пам’яті героїв Крут спалили опудало Путіна

30 Січня 2015 13:13
ngp-ua.info

ngp-ua.info

Пройшовши смолоскипним  маршем вулицями міста хмельничани вшанували пам’ять 300 героїв Крут, що загинули під Києвом у 1918 році у бою з п’ятитисячною Червоною армією. Такий марш у цей день, 29 січня, вже вп’яте організовує ВО “Свобода”.

“Цього року ця акція набуває особливо символічного значення. Ми бачимо, що історія повторюється. Зараз в Україні є багато героїв Крут. Це і Іловайськ, де загинули бійці, і Донецький аеропорт. Москва, росіяни знов і знов наступають на нашу землю. Українська армія під керівництвом лібералів не завжди може показати свій кулак, дати відсіч. Але завжди серед  українців, зараз у 2014 році, є добровольці, які готові пожертвувати своїм життям і стати на захист держави”, – розповів один з організаторів акції, депутат міської ради від ВО “Свобода”  Володимир Гончарук.

Також Володимир наголосив, що українці повинні пам’ятати про внутрішній фронт і внутрішніх ворогів: тільки подолавши їх Україна переможе.

Хода пройшла від майдану Незалежності по вулиці Кам`янецькій та Проскурівській до пам’ятника Тарасу Шевченку.Там організатори символічно спалили опудало Володимира Путіна, президента сусідньої держави-агресора – “головного ворога українців”.

Акція завершилась хвилиною мовчання за загиблими з Небесної сотні, українськими бійцями в зоні АТО  та героями Крут.

Як розповіли організатори, для проведення акції підготували 600 смолоскипів і були роздані практично всі.

хода крути-2хода крути-3хода крути-4ngp-ua.info

ngp-ua.info