Армія потребує артилеристів, – воєнком Сергій Присяжнюк

5 Лютого 2015 20:22
unian.ua

unian.ua

А також фахівців інженерних спеціальностей.

“Найбільший дефіцит — це артилеристи, – говорить військовий комісар Хмельницького обласного військового комісаріату полковник Сергій Присяжнюк. – Нарешті у нас зрозуміли, що артилерія — це дійсно богиня війни і без неї немає куди діватися. У Хмельницькому колись знаходилось артилерійське училище, яке я закінчував, і у нас було багато артилеристів. Основна маса патріотично налаштованих людей, котрі служили під моїм керівництвом в артилерійському полку, зараз добросовісно служать на Сході Україні.”

Проте не лише військових фахівців потребує армія, цивільні професії також у попиті: “Зараз потрібні абсолютно усі військово-облікові спеціальності. З цивільних фахівців у першу чергу нам необхідні: водії, кранівники, трактористи та решта інженерних спеціальності”, – сказав військовий комісар Хмельницького обласного військкомату під час гарячої лінії.

У Міністерстві оборони України заявили про створення будівельних батальйонів, які відновлюватимуть міста на Сході України, проте на Хмельниччині фахівців до них ще не набирають.

“Ми поки такі батальйони не створювали, але у Збройних Силах України на території Хмельницької області є інженерні батальйони. Вони займаються обладнанням інженерних позицій у зоні АТО. І інженерна техніка, яка прямує з Хмельниччини, будує там бліндажі, окопи, мости, переправи та інше”, – резюмував Сергій Присяжнюк.