200 учасників АТО лікуватимуться в закладах ДУСІ – перший результат депутатської ініціативи

12 Лютого 2015 21:39
solydarnist.org

solydarnist.org

Як відомо, народні депутати Микола Томенко та Олег Мусій зареєстрували у ВР Проект Постанови про передачу медичних закладів з управління Державного управління справами у підпорядкування Міністерства охорони здоров’я для забезпечення пріоритетного надання медичної допомоги ветеранам війни, учасникам бойових дій в Афганістані, учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та учасникам АТО (реєстр. №1664).

Автори законопроекту вважають, що в спеціалізованих медичних закладах, які зараз перебувають у віданні ДУСІ, а саме: клінічна лікарня «Феофанія», спеціальний державний заклад «Поліклініка № 2», Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини, і де пріоритетне право на отримання медичної допомоги мають чиновники, повинні лікуватися учасники АТО, учасники бойових дій, інваліди та ветерани війни.

М.Томенко сказав, що винесення цього питання на публічне обговорення у Верховній Раді не дуже радісно сприйняли, але ініціатори дискусії можуть відзвітувати вже про перший результат. А саме: при розгляді цього питання у Комітеті у справах ветеранів та інвалідів, була озвучена інформація, що на сьогоднішній день «елітні» медичні заклади ДУСІ вже беруть на лікування 200 учасників АТО.

М.Томенко вважає це добрим результатом.

«Ми і надалі сподіваємося, що елітні медичні заклади для так званої «радянської та комуністичної еліти» будуть перетворені в заклади для сучасної еліти: учасників війни, ліквідаторів чорнобильської катастрофи та учасників АТО», – висловив сподівання народний депутат.