На реставрацію та ремонт історичних пам’яток в Кам’янці хочуть виділити в 3,5 рази більше коштів

13 Лютого 2015 14:00
mandrivnuk.net

mandrivnuk.net

З нагоди святкування 125 –ти річчя з дня заснування Кам’янець-Подільського державного історичного музею-заповідника влада міста виділить додаткові кошти на ремонтні та реставраційні роботи історичних пам’яток. Про це на урочистостях повідомив заступник міського голови Сергій Бабій.

Так, 250 тисяч гривень підуть на реставраційні роботи в Старому замку, 42 тис. – на мури, 40 тис. – на Водяну башт, 30 тис. – на Дозорну башту, 150 тис. – на окреме теплопостачання для картинної галереї. Вперше за останні 6-8 років, 100 тис. гривень виділять на проведення археологічних досліджень. «В Кам’янці-Подільському археологічні розкопки повинні проходити щорічно», – заявив Сергій Віталійович.

У зв’язку з катастрофічним станом Кушнірської башти, на її ремонт виділяється півмільйона гривень. Ремонтом пам’ятки архітектури буде займатись «наша сама солідна фірма – «Вектор ЛТД». Власником будівельної фірми є депутат Кам’янець-Подільської міської ради Олександр Заєць.

Також планується завершити ремонтні роботи міської Ратуші. На ці потреби виділять 84 тис. грн. Утримання музею (комунальні послуги,зарплата працівникам) в 2015 році обійдеться місту в 2 млн. 100 тис. гривень. Окрім вищевказаних коштів на рахунок музею-заповідника і надалі поступатиме 15% заробітку від платного проїзду Замковим мостом.

«Все, що треба від міської влади, ми цього року зробили. Справа тільки за тим, щоб це перетворилось на хороший результат», –  резюмував Сергій Бабій.

Загалом на реставраційні та ремонтні роботи з бюджету розвитку міста  виділять близько 1 млн. 400 тис. грн, в 2014 році ця цифра складала всього 400 тис.грн, хоча бюджет розвитку торік був на 9 млн. грн. більший(2014р. – 28 млн., 2015р – 19 млн.)

В коментарі НГП заступник міського голови додав, що вчора планово-бюджетна комісія погодила дані видатки, а сьогодні цей кошторис затвердили і на черговому засіданні виконавчого комітету. Останнє слово залишиться за депутатами Кам’янець-Подільської міської ради, хоча пан Бабій майже впевнений в позитивному голосуванні за дане рішення.