Перевізники Кам’янця-Подільського просять підвищити вартість проїзду в маршрутках до 4 грн

3 Березня 2015 14:38
kam-pod.gov.ua

kam-pod.gov.ua

Вчора в Кам’янці-Подільському відбулось засідання координаційної ради перевізників міста. Єдине питання порядку денного – підвищення вартості проїзду.

За словами голови Кам’янець-Подільської спілки перевізників Миколи Чайковського, це вимушений крок, оскільки вартість пального та запчастин катастрофічно зросла.

«Зараз багато водіїв вже не виїжджають на маршрут, бо працюють «в мінус». З часу останнього підвищення проїзду, вартість палива зросла вдвічі, запчастини також. Ми розуміємо громаду, це важке рішення, але не все залежить від нас», – стверджує Микола Чайковський.

Водії наголошують, що в теперішньому тарифі 3 грн., літр дизпалива закладався на рівні 13,45 грн., тепер ж «дизель» коштує 27 грн, газ можна було купити за 8 грн,а зараз за 15,60грн.

Приватні перевізники просять встановити новий тариф для перевезення по місту в розмірі 4 грн. На закиди про те, що в Хмельницькому вартість проїзду нещодавно встановили на рівні 3,50 грн, кам’янецькі водії заявляють, що обласному центрі «завантаженість пасажирів в «маршрутці» в середньому становить 90%, в той час, як в Кам’янці-Подільському цей показник становить близько 75%». Також водії просять переглянути графік руху на маршрутах та збільшити інтервал між автобусами.

Заступник міського голови Сергій Бабій повідомив, що до кінця тижня робоча група з числа перевізників повинна надати всі належно оформлені розрахунки з обґрунтування тарифів і вже 12 березня рішення про підвищення вартості проїзду буде винесене на засідання виконавчого комітету.

Також Сергій Бабій заявив, що в комунальних автобусах тарифи на перевезення не переглядатимуть і залишать на рівні 2,50 грн.

Нагадаємо, що з травня 2014 року проїзд в кам’янецьких «маршрутках» становив 3 гривні.