Голова Комітету з питань екологічної політики закликає припинити істерію з вирубкою лісів

10 Березня 2015 19:44
wikipedia.org

wikipedia.org

Голова парламентського Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко звертає увагу на те, що поки в парламенті ведуться дискусії стосовно пошуку оптимального варіанту законопроекту до другого читання про заборону вивезення української деревини, до нього надходять численні звернення директорів заповідників, представників громадських та екологічних організацій та, власне, громадян, які повідомляють, що останнім часом так звана «лісова мафія» (особливо на Західній Україні) в геометричній прогресії збільшила вирубку лісів.

Про це він написав у своєму блозі на «Обозревателе».

«Цілком очевидно, що це відбувається за підтримки правоохоронних органів та місцевої влади. Ця істерія щодо вирубки найцінніших порід лісу, зокрема в Карпатах, – ще одне підтвердження, що треба негайно наводити порядок як у лісовій галузі (де, нагадаю, до цих пір немає керівника – Голови Державного агентства лісових ресурсів України), так і в системі державної політики у сфері захисту довкілля», – вважає Микола Томенко.

Він нагадав, що вже минув місяць, як парламентом у першому читанні був ухвалений законопроект про заборону вивезення української деревини у необробленому вигляді за кордон.

«Наш авторський колектив і Комітет з питань промислової політики та підприємництва, який доопрацьовує цей законопроект, зараз активно працює, щоб знайти оптимальне рішення для підготовки цього проекту закону до другого читання, щоб, як ми і обіцяли, зупинити корупційні схеми експорту лісу-кругляку, потурбуватися про екологію і, найважливіше – простимулювати відродження деревообробної галузі та створення робочих місць, особливо в так званих депресивних регіонах. Тож як Голова Комітету з питань екологічної політики звертаюсь до Міністерства внутрішніх справ, прокуратури та керівників місцевої влади із закликом негайно зупинити масову вирубку українських лісів», – зазначив М. Томенко.