Чергова перемога бібліотек Хмельницького

12 Березня 2015 12:50
podilska.info

podilska.info

Від 5-го березня розпочав роботу Хмельницький регіональний піар-офіс сучасних бібліотек. Це проект, реалізація якого стала можливою завдяки перемозі Хмельницької міської централізованої бібліотечної системи в конкурсі проектів «Регіональні піар-офіси сучасних бібліотек» за фінансової підтримки програми «Бібліоміст» та експертної підтримки громадської організації «Центр Медіареформ». Завдання піар-офісів – регулярна робота з журналістами для донесення до широкої аудиторії інформації про модернізацію бібліотек регіону.

Конкурс було оголошеного для бібліотек Буковини, Закарпаття, Івано-Франківщини, Києва (або області), Львівщини, Миколаївщини, Одещини, Полтавщини, Тернопільщини, Харківщини, Херсонщини, Хмельниччини, Черкащини, Чернігівщини.

26 фіналістів конкурсу визначили з-поміж 95 кандидатів, які з цікавістю та глибокою професійною мотивацією відгукнулися на запрошення позмагатися за створення на базі своїх бібліотек сучасних піар-офісів. Із них лише 5 пір-офісів у серйозній боротьбі вибороли право отримати технічну підтримку від програми «Бібліоміст» та поглиблені консультації і підтримку для здійснення зв’язків з медіа від відомих українських журналістів та медіа-експертів Людмили Гуменюк та Михайлини Скорик, що свідчить про те, що хмельницькі бібліотекарі відповідально та натхненно працюють для своїх читачів.

Хмельницька регіональна команда бібліо-піарників сформована із фахівців шести бібліотек Хмельницької області: бібліотека-керівник піар-офісу – центральна бібліотека Хмельницької міської ЦБС та 5 бібліотек-партнерів, а саме: Хмельницька обласна бібліотека для дітей ім. Т. Г. Шевченка, бібліотеки-філії №11 та №14 Хмельницької міської ЦБС, бібліотека-філія села Сутківці Ярмолинецької ЦБС, бібліотека-філія №6 Кам’янець-Подільської міської ЦБС. Сформовану регіональну команду очолила Тамара Козицька – директор Хмельницької міської ЦБС.

Хмельницький піар-офіс об’єднав різні бібліотеки: від обласної до сільської в радіусі 100 км від обласного центру. Всі бібліотеки надають сучасні послуги населенню та вільний доступ до Інтернету користувачам, працюють за проектами програми “Бібліоміст” і прагнуть професійно працювати з медіа, щоб розповісти кожному про можливості, які дають місцевим громадам сучасні бібліотеки.

Проект триватиме з 5 березня до 31 травня 2015 року. Впродовж 3-х місяців бібліотекарі працюватимуть над реалізацією розроблених медіа-планів, після чого буде визначено найкращий піар-офіс сучасних бібліотек України. Перемога Хмельницького можлива за активної медіа-підтримки, тож сподіваємося на результативну співпрацю друзів-журналістів з бібліотечними піарниками.

Один із перших заходів у рамках проекту – це веб-міст «Бібліотеки єднають Україну» між центральною бібліотекою Хмельницької міської ЦБС та Старобільською центральною районною бібліотекою Луганської області, який відбудеться в рамках угоди про партнерство міст Хмельницького та Старобільська, запланований на 17 березня 2015 року.