5 способів залишатися позитивною, коли негативні люди витягають вашу енергію

15 Березня 2015 16:50
foka.com.ua

foka.com.ua

Часто ми не можемо просто самоусунутися від шкідливих відносин – це можуть бути колеги або родичі. Коли люди в нашому житті тиснуть на нас і буквально висмоктують нашу енергію – це може бути серйозним випробуванням для тих, хто бажає залишатися на позитиві.

Ось кілька способів залишатися позитивним серед негативно налаштованих людей, яких ми не можемо уникати або викреслити з життя:

1. Не приймайте все на свій рахунок

Часто, коли люди стикаються з якимись труднощами в житті – всі навколо них стають об’єктами для негативних установок. Їх поведінка говорить про невпевненість, страхи і гнів. Запам’ятайте одну важливу річ: це стосується тільки їх, не вас, не приймайте їх проблеми на свій рахунок.

2. Залишайтеся вдячними за те, що все у вас йде добре

Складіть «список подяки», дайте людям знати, що ви цінуєте їх присутність у вашому житті, і порахуйте дрібні речі, за які ви можете сказати «дякую». Направте вашу енергію в навколишній світ у відповідь на те, що ви отримали. Подяка може пройти довгий шлях, нагадуючи нам, що життя включає в себе більше, ніж наше найближче оточення і поширюється за межі повсякденності.

3. Нагадуйте собі, що у кожного свій шлях

Нам усім є, чому повчитися у житті. Можливо, ця людина прийшла у наше життя з якоїсь причини. У той же самий час інша людина теж реалізує якусь свою мету. Багато звуть це кармою. Ми можемо переконатися в цьому, якщо подивимося на речі більш широко і вийдемо за рамки нашого обмеженого мислення.

4. Сприймайте цю проблему як можливість для росту і саморозвитку

Зміна наших думок може змінити наші відносини. Змінивши наше сприйняття, ми можемо зрозуміти, чого чекає від нас інша людина. Ми можемо поставити собі питання «Що відбувається в житті цієї людини, що змушує її вести себе таким чином». Ми всі проходимо через періоди сумнівів і невпевненості. Враховуючи той факт, що складно залишатися позитивним після розчарувань або кризи, ідеально культивувати в собі здорові звички, коли у нас все добре. Ми можемо скористатися цією можливістю, щоб поміркувати, як би на нас вплинули подібні обставини.

5. Проводьте час наодинці з собою

Знайдіть час, щоб насолодитися своїм хобі, почитати журнал, прогулятися або помедитувати. Приділяючи час собі, ви виявите чудесні зміни у вашому настрої і відносинах. Багато людей недооцінюють значимість звички побути наодинці зі своїми думками. Навіть якщо ви проводите цей час, спочатку гніваючись на когось, зробіть крок до зміни вашого мислення, щоб ви могли повернутися до позитивного настрою. Коли ви даєте собі час подумати, ви даєте собі можливість знайти рішення.