В Кам’янці-Подільському туристи зможуть покататись на електромобілі

16 Березня 2015 12:40
ngp-ua.info

ngp-ua.info

Кам’янчан та гостей міста очікує нова туристична розвага – екскурсії на електромобілі. Всього за декілька місяців влада Кам’янця-Подільського провела перемовини з одеськими підприємцями, щодо запровадження в Старому місті нового виду екскурсійних подорожей.

Як повідомив “Незалежному громадському порталу” радник міського голови Володимир Хмелюк, очікується, що два електромобілі запрацюють в місті вже під час відкриття туристичного сезону.

Цей проект діятиме спільно з музеєм-заповідником, який надаватиме для туристів професійних екскурсоводів. Наразі одесити вже замовили два електробуси.

Кошти з міського бюджету на таку розвагу для туристів не виділятимуть, адже це «не проект міської ради, він лише нею підтримується». Всі витрати на купівлю та експлуатації транспорту лягають на плечі приватних підприємців. За словами Володимира Хмелюка, ціна одного електромобіля коливається в межах 20 тисяч доларів.

Наразі вартість «екологічної» подорожі ще не відома, на початку квітня  відбудуться остаточні перемовини, де підприємці та чиновники  мають узгодять всі деталі.

«Ми будемо дуже раді, якщо такий проект запрацює та буде популяризувати екологічний транспорт», – підсумував радник міського голови.