Забруднення Південного Бугу розслідуватиме прокуратура

19 Березня 2015 17:46
ye.ua

ye.ua

У ході слідства будуть призначені перевірки за участі органів контролю та відповідні експертизи.

Прокуратура Хмельницької області, вивчивши матеріали органів контролю та виконавчої влади регіону щодо забруднення поверхневих вод річки Південний Буг, розпочала кримінальне провадження.

“Як було встановлено, результати лабораторних та інших досліджень засвідчили наявність значного забруднення вод річки у межах міста Хмельницького шкідливими речовинами, які перевищують гранично допустимі нормативи і мають імовірне походження від цукрового виробництва та комунальних стоків. Це призвело до значного погіршення стану водойми і загибелі риби й інших водних біоресурсів орієнтовно у кількості 1300 екземплярів”, – повідомляє прес-служба відомства.

За дорученням прокуратури області на підставі даних матеріалів до ЄРДР внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 242 (порушення правил охорони вод) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування кримінального провадження здійснює міський відділ міліції під процесуальним керівництвом прокуратури міста Хмельницького.

У ході слідства з метою встановлення обставин правопорушення та винних осіб будуть призначені перевірки за участі органів контролю та відповідні експертизи.