Хмельницька обласна лікарня на 55,4 млн. грн накупила устаткувань для гемодіалізу

21 Березня 2015 23:08

гемодиализХмельницька обласна лікарня за результатами тендера 16 березня уклала угоду з Товариством з обмеженою відповідальністю “Румед” (Одеська область) на придбання устаткувань для гемодіалізу загальною вартістю 55 млн. 483 тис. грн.

Про це повідомляється у “Віснику державних закупівель”.

До кінця року планується поставка 9 найменувань комплектів. Фінансування здійснюєтсья за кошти місцевих бюджетів.

Конкуренцію “Румеду” склало ТОВ “А-Септ” (власник – кіпрська компанія “Фармарама Лімітед”), яке запропонувало ціну вищу на 1,8%.

За даними сайту “Наші гроші”, “Румед” входить у так звану групу компаній «Гамбра» – вони були засновані Леонідом та Лілію Файнблатами, які володіють фірмою «Гамбрамед». Ця група є одним з двох лідерів ринку матеріалів для «Гемодіалізу», де конкуренцію йому складає так звана група «Фрезеніус».

Як відомо, в обласному бюджеті-2015 передбачено 29,5 млн. грн на розхідні та витратні матеріали для проведення гемодіалізу; витратний матеріал для перитоніального діалізу – 12,5 млн. грн; розхідні матеріали для забезпечення роботи апаратів гемодіалізу та системи водоочистки – 300 тис. грн.

Довідково. Гемодіаліз (грец. αἷμα — кров та грец. διάλυσις — розклад) — один з методів позаниркового очищення крові. При гемодіалізі кров пацієнта прокачується через зовнішній фільтр, чиститься і повертається назад у організм.