Лікарню залізничників у Гречанах перепрофілюють у реабілітаційний центр для прикордонників?

21 Березня 2015 18:52
panoramio.com

panoramio.com

Державний заклад “Вузлова лікарня станції Гречани Південно-Західної залізниці” можуть перепрофілювати у центр реабілітації прикордонників.

Про це сьогодні заявив голова Хмельницької ОДА Михайло Загородний на засіданні Громадської ради при облдержадміністрації.

Він зазначив, що є попередні домовленості з головою комітету з питань охорони здоров’я Верховної Ради, радником Президента Ольгою Богомолець і головою Державної прикордонної служби України Віктором Назаренком щодо зміни профілю лікарні залізничників.

“Єдиний заклад в Україні, де готують фахівців прикордонної служби, розташований у Хмельницькому. Однак досі вони не мають свого госпіталю. Тому на базі вузлової лікарні розглядається варіант створення реабілітаційного центру для прикордонників із збереженням діючого складу медичного персоналу”, – сказав Загородний.

Як писав НГП, питання з функціонування “Вузлової лікарні станції Гречани Південно-Західної залізниці” порушилося після бюджетної децентралізації. Згідно з додатком №10 до Закону України “Про державний бюджет на 2015 рік”, лікарню передали на фінансування місцевим бюджетам. Однак обласна влада і влада Хмельницького не знайшли порозуміння, хто саме повинен фінансувати цей медзаклад.

За словами працівників вузлової лікарні, заборогованість із заробітної плати за січень-лютий 2015 року сягла 2 млн. грн.