25 березня: це цікаво знати

25 Березня 2015 17:28
original-home.ru

original-home.ru

Неможливо принести у ваше життя більше, якщо ви не відчуваєте вдячності за те, що вже маєте.
Ронда Берн

За церковним календарем 25 березня вшановують преподобну Марію Єгипетську, преподобного Феофана, преподобного Симона, святителя Григорія Двоєслова.

У народі примітили: на Феофана тумани — врожай на льон, овес і коноплі. У цей день по двору кидали кілька конопляних і лляних насінин для частування птахів.

Особливу турботу в цей день виявляли до коней, щоб не захворіли: «Якщо на Феофана кінь захворіє, то все літо буде хворіти, для літньої роботи він не годиться».

Іменинниками 25 березня є:
Григорій, Семен, Феофан, Симон.

25 березня народились:

1747 — Олександр Безбородько, козацький полковник, князь Російської імперії, канцлер уряду Катерини II, мав значний вплив на царя Павла І. Домігся відновлення Генерального суду і деяких інших установ Гетьманщини, скасованих за Катерини II. Склав повний список гетьманів України, генеральних суддів і підскарбіїв, генеральних осавулів, писарів, хорунжих, а також полковників дев’яти українських полків, які становили військо гетьмана В 1805 -1807 рр. на надані ним кошти в Ніжині був заснований ліцей.

1911 — Олександр Бандера, український політик, діяч ОУН від 1933. Син Андрія Бандери, брат Степана Бандери (загинув у концтаборі Освенцім).

Події 25 березня:

1821 — Проголошено незалежність Греції від Оттоманської імперії. 25 березня Греція святкує День незалежності.
1857 — Уперше сфотографоване сонячне затемнення.
1857 — Леон Скотт запатентував фонавтограф, перший прилад для запису звукових коливань.
1872 — Випущена перша в Росії поштова картка.
1916 — Жінкам у США дозволено бути присутнім на двобоях боксерів.
1917 — Вийшла постанова Тимчасового уряду про скасування смертної кари.
1992 — Верховна Рада України ухвалила Закон «Про Службу безпеки України», яким було визначено основні завдання для української спецслужби.
1993 — Створене центральне бюро Інтерполу України.
1998 — У Нью-Йорку американці Марко й Роберта Грісволд встановили світовий рекорд тривалості поцілунку — їхній поцілунок тривав 29 годин без єдиної перерви.

25 березня святкують:

День Служби безпеки України