В Кам’янці-Подільському встановили нові обмежувачі для руху автомобілів

26 Березня 2015 16:52
Фото Дмитра Шеремети, НГП

Фото Дмитра Шеремети, НГП

В Кам’янці-Подільському завершилися роботи зі встановлення обмежувачів для проїзду транспорту біля міської Ратуші. Віднині улюблене місце весільних кортежів буде виключно пішохідною зоною.

В коментарі НГП заступник міського голови Сергій Бабій повідомив, що наразі немає впевненості, що встановлення забороняючих дорожніх знаків допоможе боротися з надмірною кількістю автомобілів на площі Польський Ринок. Саме тому було вирішено придбати в Тернополі обмежуючі кам’яні напівсфери.

Фото Дмитра Шеремети, НГП

Фото Дмитра Шеремети, НГП

«Металеві стовпчики були б недоречні в історичній частині Старого міста. Нові обмежувачі гарно виглядають та головне не дають змоги заїжджати будь-якому транспорту», – вважає Сергій Бабій.

Щоправда, одне місце для проїзду автомобілів влада міста вирішила залишити, але там планується встановити спеціальний обмежувач, ключ до якого буде знаходитись в адміністрації Ратуші. Цей крок зумовлюється тим, щоб в разі необхідності до будівлі змогла доїхати ремонтна та спеціальна техніка.

Вартість 45-ти напівсфер, доставка та їх встановлення оцінюється в 25 тисяч гривень. За словами Сергія Бабія, «враховуючи сьогоднішню ціну металу, ціна металевих стовпчиків не була б меншою».

Планується також встановити такі ж півкулі в інших частинах міста.