Відбулося обласне свято-конкурс писанкарства «Подільська писанка»

30 Березня 2015 15:30
adm.km.ua

adm.km.ua

Нещодавно за сприяння Департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації на базі Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді відбулося обласне свято-конкурс писанкарства «Подільська писанка», яке проводиться один раз на два роки з метою залучення учнівської молоді до духовної та історичної спадщини українського народу і традицій національної культури.

Захід відкрив директор Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді, Г.Гончарук.

На святі-конкурсі працювало компетентне журі:

В.Ільїнський – заступник голови Хмельницького обласного осередку національної спілки майстрів народного мистецтва, писанкар, доцент кафедри культурології Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, голова журі.

С.Делікатна – майстер народного мистецтва, писанкарка, завідувач технічного відділу Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва.

О.Мельничук – завідувач відділу науково-масової роботи Хмельницького обласного краєзнавчого музею.

У святі-конкурсі взяли участь команди з 20 районів та 6 міст області.

Конкурс складався із трьох частин: перша частина передбачала виставку заготовлених робіт з писанкарства «Пасхальне диво», друга частина – формування Великодньої композиції, третя частина складалася з довільного розпису писанок та їх захисту.

Це було справжнє свято творчості, різноманітності задумів, різнобарв’я кольорів. Більшість конкурсантів з власної ініціативи були одягнуті у вишиванки. Всі учасники були горді тим, що представляють своє місто, район, село, школу…

adm.km.ua

adm.km.ua

Перемогу здобула команда з міста Старокостянтинова.

Друге місце посіла команда з Чемеровецького району.

Третє місце зайняла команда з Полонського району.