Славутські туристи – Чемпіони України!

10 Квітня 2015 14:30
slavuta-mvk.info

slavuta-mvk.info

Традиційним у календарі спортивних туристських заходів школярів України є Чемпіонат України на кращий спортивний туристський похід серед учнівської та студентської молоді. Щойно завершився черговий Чемпіонат, який провів Український державний центр туризму та краєзнавства учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.

На Чемпіонат України надійшло 96 звітів про проведені походи із всіх регіонів України. Звіти, які надійшли, представляють практично всі види туризму – пішохідний, водний, лижний, гірський, велосипедний, спелео (подорожі в печерах). Найбільша кількість груп, які надіслали звіти на Чемпіонат, провели пішохідні походи по Карпатах.

Члени суддівської колегії представляли різні регіони України, чим забезпечувалася об’єктивність оцінювання звітів.

Приємно відзначити, що підсумкову таблицю Чемпіонату України серед походів ІІІ ступеня складності (походи протяжністю від 75 до 130 кілометрів), проведених в минулому навчальному році, очолили юні туристи Славути (керівники групи – інструктор по туризму Славутського міського центру туризму і краєзнавства А.Слівіна та директор ЗОШ № 1 А.Смолійчук). Всі учасники походу – учні цієї школи, яка вже давно відома в області і Україні як школа «туристичного спрямування»!

slavuta-mvk.info

slavuta-mvk.info

Головний висновок, який можна зробити за підсумками Чемпіонату, – дитячий та юнацький туризм ще живий, незважаючи на всі труднощі й проблеми, з якими йому доводиться нині зіштовхуватися.

Чемпіонат 2013-2014 навчального року завершено, але групи школярів та студентів вже обирають маршрути на літо, вирушають у подорожі, щоб наступного року знову зустрітися в заочному змаганні.

А.Слівіна, інструктор по туризму Славутського МЦТК