У Деражнянському районі начальник пошти привласнила пенсії ветеранів та інвалідів війни

29 Травня 2015 11:14

_U_Derazhnyanskomu_rayoni_nachalnik_poshti_privlasnila_pensiyi_veteraniv_ta_invalidiv_viyni_1_2015_05_29_11_07_47Галина МЕЛЬНИК

Начальниця пошти привласнила 2500 гривень соціальних виплат. Фото: oril.exo.in.ua
За вироком суду жінка отримала два роки ув’язнення.

В одному із сіл Деражнянського району керівник відділення поштового зв’язку підробляла відомості про отримання місцевими жителями-учасниками та інвалідами Другої світової війни, компенсацій на тверде паливо, пенсій. За інформацією прокуратури, призначені їм гроші жінка привласнила, поклавши до своєї кишені майже 2500 гривень чужих соцвиплат.

“За службове підроблення (частина перша статті 366) і привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем (частина друга стаття 191 Кримінального кодексу України) вироком суду цю посадову особу засуджено до двох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати відповідні посади терміном на два роки, з іспитовим строком один рік”, – повідомляють у прес-службі обласної прокуратури.

Під час досудового слідства привласнені кошти засуджена повністю відшкодувала потерпілим. Як відзначили у прокуратурі, за такі ж злочини у лютому 2015 року до кримінальної відповідальності притягнули колишнього керівника одного з відділень пошти Старосинявського району. Жінка привласнила майже 11 тисяч гривень, призначених на виплату соціальної допомоги по догляду за хворими і на придбання твердого палива та газу.