На зміцнення обороноздатності України подоляни віддали понад 60 мільйонів військового збору

3 Червня 2015 14:30

preview11Протягом січня-травня 2015 року мешканці Хмельниччини зі своїх доходів спрямували на потреби Збройних Сил України більше 62 мільйонів гривень військового збору, – повідомляють в управлінні доходів і зборів з фізичних осіб Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області.
Лише у травні сума військового збору, яка зібрана з доходів краян на зміцнення обороноздатності України, перевищила 11 мільйонів гривень і до кінця місяця ще зросте на декілька мільйонів гривень.
Загалом за період сплати військового збору, тобто від 3 серпня 2014 року, Хмельниччина мобілізувала до державного бюджету понад 115 мільйонів цього стратегічного платежу.
«Кожна хороша справа має свій девіз і мету. На Хмельниччині мобілізація військового збору відбувається під гаслом «Хочеш відстояти мир – сплачуй військовий збір !». Ці слова близькі і зрозумілі кожному українцю, усі ми прагнемо миру і водночас відстоюємо цілісність і незалежність нашої держави. Саме тому надходження військового збору від усіх категорій платників здійснюється сумлінно і з перевиконанням поставлених завдань». – зазначив керівник ГУ ДФС у Хмельницькій області Мар‘ян Зеленецький.
Нагадаємо, що військовий збір було запроваджено було запроваджено 3 серпня 2014 року за ставкою 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування. Його платниками є фізичні особи – резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і іноземні доходи, нерезиденти з доходами, отриманими в Україні, та податкові агенти. Справляння військового збору продовжено до набрання чинності рішення Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України.

Прес служба ГУ ДФС у Хмельницькій області