Кам’янець-Подільська райрада пожалілась Президенту на Хмельницьку облраду за терреформу

5 Червня 2015 12:24
vsim.ua

vsim.ua

Під час 32 сесії Кам’янець-Подільської районної ради депутати та сільські голови впродовж трьох годин обговорювали прийнятий обласною радою проект перспективного плану об’єднання територіальних громад.

Всіх обурило те, що до складу Кам’янця-Подільського пропонують приєднати селища Жовтневе, Зіньківці, Кам’янку, Смотрич та Цибулівку.

За словами депутатів райради, ніхто погодження на таке «добровільне об’єднання» не давав.

Більше того, як повідомив Кам’янський сільський голова, жителі села вирішили взагалі ні з ким не об’єднуватись. За приєднання до міста проголосували лише три мешканці.

Не хоче віддавати селище Жовтневе і Слобідсько-Кульчієвецька сільрада: проти приєднання до Кам’янця вже зібрано 2 тисячі підписів. Також голова сільради додав, що у разі такого «добровільного приєднання, жителі можуть перекрити дорогу. Це рейдерське захоплення сіл Кам’янцем-Подільським», – додав він.

Відповів на запитання присутніх і представник обласного офісу реформ. Він наголосив, що обласна рада затвердила лише проект перспективного плану і до 15 липня ще можна вносити поправки. Саме тому депутати ще мають час обговорити в селах затверджений проект.

Приєднатися до Гуменецької територіальної громади виявили бажання ще дві сільради Чемеровецького району. За відповідне рішення проголосували більшість жителів сіл.

Також депутатам Кам’янець-Подільської районної ради було запропоновано направити звернення до Президента України, де стверджувалось, що Хмельницька обласна рада прийняла рішення про схвалення перспективного плану формування територій громад Хмельницької області, «грубо порушуючи вимоги Закону України, оскільки воно приймається із-за відсутності згоди на це територіальних громад».

Текст звернення на трьох сторінках депутати вирішили відправити на доопрацювання філологам, щоб «не зганьбитися перед Президентом», однак основу звернення вирішили зберегти.

На звершення, в попередньому тексті Порошенка просили «припинити свавілля, яке проявляється у недотриманні чинного Законодавства при здійсненні «Добровільного» (виділено в тексті, – НГП) об’єднання територіальних громад».

Депутати затвердили текст звернення, однак надійде воно до Президента, Голови Верховної Ради, Прем’єр-міністра, голови облради та голови ХОДА після «редагування» тимчасовою робочою групою.