Хмельницький комуніст назвав вандалізом демонтаж п’ятикутних зірок з меморіалу Пам’яті радянським воїнам

8 Червня 2015 15:30

85549706-56C7-40C2-BF21-0E2C469454CB_w640_r1_sФото:www.radiosvoboda.org

Перший секретар Хмельницького обкому Компартії Ігор Корнійчук назвав вандалізом демонтаж п’ятикутних зірок з серпом та молотом з меморіалу Пам’яті загиблих в роки Другої Світової війни воїнам у Старокостянтинові.

Про це комуніст заявив в інтерв’ю “Незалежному громадському порталу”.

“Це вандалізм! І ми обов’язково даватимемо оцінку подібним вчинкам. Адже, забуваючи історію або її перевертаючи, ніколи до демократії не прийдемо”, – наголосив він.

Крім цього, Корнійчук вважає несправедливістю демонтовувати радянські нагороди на почесних дошках.

“У холі хмельницької макаронної фабрики (Корнійчук працює директором цього підприємства -НГП) розміщена дошка, на якій представлені ветерани підприємства, котрі працювали у різні часи. Поряд з їхніми світлинами висять заслужені нагороди: медаль “За відвагу”, звання “Герой Радянського союзу” тощо. Нині я змушений демонтувати пам’ять про колишніх героїв і почесних працівників фабрики! Хіба це демократія?” – запитав комуніст.

Нагадаємо, що на початку травня 2015 року міська влада Старокостянтинова оновила меморіал Пам’яті загиблих в роки Другої Світової війни воїнам, які визволяли у 1944 році Старокостянтинів від нацистських окупантів. Зокрема, на оновлених стелах меморіалу прибрано радянську символіку, яка розміщувалась у вигляді п’ятикутних зірок з серпом та молотом.

Довідка НГП. 9 квітня 2015 року Верховна Рада ухвалила пакет антикомуністичних законів, які передбачають засудження комуністичного та нацистського тоталітарних режимів, а також заборонила їх пропаганду і символіку.