На Хмельниччині цьогоріч планується забезпечити оздоровленням 33 тис. дітей шкільного віку

8 Червня 2015 16:29

Цьогоріч у Хмельницькій області планують забезпечити відпочинком та оздоровленням 33090 дітей шкільного віку, що є 24% від загальної численності усіх дітей.

За даними НГП, оздоровлюватись та відпочивати школярі зможуть у 282 дитячих закладах. В Хмельницькій області функціонуватиме 10 літніх таборів, з них 7 закладів комунальної власності освітянського підпорядкування та 3 заклади приватної форми власності.

Також діятиме 272 заклади відпочинку(261 з денним перебуванням, із них 32 працюватимуть як літні мовні школи, 4 – праці і відпочинку та 7 наметових містечок).окрім того заплановано роботу 5 спеціалізованих санаторіїв.

Крім того, з 2 до 19 червня при дитячо-юнацьких спортивних школах №1, 2, 3 Хмельницького організовано два табори з денним перебуванням, в яких будуть відпочивати та оздоровлюватись юні спортсмени.

Загалом, цьогоріч з обласного бюджету на оздоровчу кампанію виділено 5 млн. гривень, з бюджетів районів та міст обласного підпорядкування – 5 млн. гривень, також планується залучити 7,3 млн. гривень позабюджетних коштів.
DSC_0378-r

Фото Афіни Черкезової, НГП

Проте, не зважаючи на це кількість дітей, які зможуть оздоровитись за рахунок держави, цього року суттєво зменшилась після набрання чинності Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці”.

Згідно з цим законом, припинено фінансування дитячого оздоровлення та відпочинку дітей за рахунок коштів з Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. У 2013 році це фінансування становило 6,3 млн. гривень, а у 2014 році – 10 млн. гривень.

Нагадаємо, що 4 червня вже стартувала перша зміна у таборі “Чайка” в селі Головчинці Летичівського району.

Цього року з міського бюджету виділено 870 тис. грн. (у 2014 році – 800 тис. грн.) на проведення оздоровлення дітей. Особлива увага приділяється оздоровленню дітей соціально незахищених категорій (у 2014 році оздоровлено 717 таких дітей): дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування; дітям з особливими потребами, дітям з багатодітних та малозабезпечених сімей; дітям, чиї батьки загинули при виконанні службових обов’язків. Їм надаються в першу чергу путівки на безкоштовне оздоровлення.