На Хмельниччині громада виступила проти закриття сільської школи. Департамент наполягає, що це вимушений крок

9 Червня 2015 18:19
ridna.ua

ridna.ua

Близько сотні селян виступили проти закриття школи у Воскодавинцях Красилівського району. Це – малокомплетний навчальний заклад, в якому навчається 22 учні. Також при школі діє дитячий садок.

Про це сьогодні йшлося на сході з села, на яке приїхали представники з районного відділу освіти.

“Громада не згідна із закритям школи. Адже у нашому селі є перспектива до зростання учнівського контингенту найближичими роками. Більше того, чому ж тоді влада не закриває навчальні заклади на кшталт села Веселівка Красилівського району, де ходить 18-20 учнів?” – запитала НГП вчителька молодших класів Олена Шостацька.

“Розуміємо, що в школі мало дітей – але нехай залишать два молоші класи. Односельці струбовані: якщо закриють школу, автоматично перестане ходити єдиний рейсовий автобус, який сполучає селище з райцентром”, – розповіла НГП мати учня сільської школи.

Натомість, за словами селян, вихованців Воскодавинцької школи влада збирається підвозити до сусіднього села Чепелівка.

“Департамент освіти не закриває і не реорганізовує школу у Воскодавинцях. Це прерогатива засновника – Красилівської районної ради. Основна проблема у фінансовому навантаженні бюджету на одного учня. Крім цього, в малокомплектних школах активність навчання набагато гірша, ніж у закладах з повною наповнювальністю”, – прокоментував ситуацію НГП директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олег Фасоля.

Вчителька молодших класів Шостацька додала, що остаточне рішення за депутатами Красилівської райради, котрі 19 червня на сесії мають ухвалити подальшу долю сільської школи.