Згорілу ратушу у Чорному Острові збираються відновити і використовувати як заклад соціальної сфери

10 Червня 2015 08:27

Галина МЕЛЬНИК
Фото: oblrada.km.ua

_Zgorilu_ratushu_u_Chornomu_Ostrovi_zbirayitsya_vidnoviti_i_vikoristovuvati_yak_zaklad_socialnoyi_sferi_1_2015_06_09_03_50_48Остаточне рішення буде після архітектурно-будівельної експертизи.

Пам’ятку історії та культури першої половини XIX століття — ратушу у Чорному Остові збираються відновити і використовувати як адміністративне приміщення. Про це повідомляє прес-служба обласної ради. Днями ситуацію щодо збереження будівлі, яка постраждала під час пожежі, вивчала спеціально створена тимчасова комісія у складі першого заступника голови обласної ради Віктора Адамського, депутатів облради, представників управління культури, національностей та релігій, відділу містобудування та архітектури ОДА.

За словами Віктора Адамського, культурно-історичну пам’ятку потрібно зберегти, навіть якщо будівля використовуватиметься як адміністративне приміщення. Нагадаємо, відповідно до схваленого обласною радою перспективного плану формування територій громад області планується утворити Чорноострівську селищну об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром у смт. Чорний Острів.

“При умові створення селищної об’єднаної територіальної громади повинна бути розвинена інфраструктура. Тому культурно-історична пам’ятка має бути на території Чорного Острова, якщо навіть у ній і розміщуватимуться представники виконавчих структур”, – зазначив Віктор Адамський.

За підсумками виїзного засідання тимчасової комісії, Чорноострівській селищній раді спільно із Хмельницькою районною радою було рекомендовано вивчити думку громади щодо використання культурної пам’ятки. Також має бути проведена архітектурно-будівельна експертиза на придатність аварійного приміщення. Селищна рада повинна надати пакет документів в обласну раду для остаточного вирішення про виділення коштів для проведення робіт із реставрації пам’ятки або будівництва нового об’єкту зі збереженням елементів історичної спадщини, який використовуватиметься як заклад соціальної сфери.

1433854215