На Хмельниччині влада підписала меморандум з молокопереробниками, щоб зупинити вирізання худоби

12 Червня 2015 15:00
vsim.ua

vsim.ua

На Хмельниччині прийнято Меморандум щодо співпраці над вирішенням проблемних питань на ринку молока.

Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, на нараді з молокопереробними підприємствами також обговорено питання якості молока від господарств населення, підвищення закупівельної ціни та проведення розрахунків за здане молоко з урахуванням вимог нормативних документів (стандартів, норм і правил, договорів), сприяння в роботі діючих сільськогосподарських кооперативів по заготівлі молока від населення як з боку місцевих органів влади так і молокопереробних підприємств.

За інформацією голови ОДА Михайла Загородного, цьогоріч поголів’я корів в сільськогосподарських підприємствах області збільшилось на 400 голів, а в господарствах населення за цей же період воно зменшилось на понад тисячу голів.

“Молокопереробним підприємствам в такій ситуації необхідно аналізувати стан та бачити перспективу в забезпеченні сировиною в найближчий період. Ми не можемо сьогодні відкидати населення, як виробника молока, а всіма шляхами маємо сприяти збереженню та збільшенню поголів’я в приватному секторі”, – сказав він.

Наразі у Хмельницькій області заготівельники платять за молоко від населення, в середньому, 2,5 грн/л.