Студент Кам’янець-Подільського університету став чемпіоном світу по різьбі бензопилкою

15 Червня 2015 14:29

Студент-заочник 3 курсу Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка (спеціальність «Образотворче мистецтво») Сергій Дишлевий став переможцем Чемпіонату світу по різьбі бензопилкою, виступаючи в інтернаціональній команді з росіянином Ігорем Лоскутовим з Німеччини.

Про це повідомляє УНІАН.

У Чемпіонаті брали участь 24 скульптори зі США, Канади, Австралії, Німеччини, України, Росії, Австрії, Еквадору та інших країн, які змагалися у номінаціях: «Створення основної скульптури» і «Швидкісне різьблення».

«Основну скульптуру – точніше скульптурну композицію з декількох скульптур, команді з двох осіб, потрібно було створити всього за 5 днів. При цьому при оцінці роботи враховувалися складність композиції, технічна складність виконання роботи, оригінальність ідеї, чистота різьблення – відсутність так званих «зарізів пилки» і видовищність самої роботи», – розповів Дишлевий.

1432821405-6781Фото УНІАН

За його словами, у цьому році темою для Чемпіонату світу з різьби бензопилкою, який проводиться в Європі з кінця ХХ століття, була обрана тема полювання. У номінації «Створення основної скульптури» художники з допомогою бензопилок вирізали з дуба сцени на тему полювання в давнину і середньовіччі. У номінації «Швидкісне різьблення» – мініскульптури висотою до 50 см. на тему полювання і мисливських трофеїв.

«Наша скульптурна композиція складалася з трьох основних скульптур: мисливця періоду кам’яного віку, який зі списом кидається на величезного кабана, самого вепра і трьох собак, що допомагають мисливцеві. За допомогою традиційного для скульпторів ручного інструменту на створення такої роботи в такій якості знадобилося б кілька місяців», – повідомив митець.