Міська влада Шепетівки “зарізає” проекти активістів

16 Червня 2015 09:28

1434378632_1На головній площі Шепетівки залишки постаменту колишньому вождю пролетаріату, а біля розкинутого поблизу урн сміття граються діти.

Привести до ладу міський майдан вирішили активні шепетівчани. Вони створили ініціативну групу, розробили проект площі, підготували графічні розрахунки та локальний кошторис, і вже були готові втілити задумане в реальність, та не отримали згоди від місцевої влади.

Депутат міської ради, та одна із ініціаторів проекту Наталя Собчук розповідає, що площа Героїв Небесної Сотні перебуває на балансі Шепетівської міської ради, та коштів на її реконструкцію в казні немає. Тому ідея була підтримана ініціативною групою. Люди які дійсно не байдужі до нашого міста, готові були фінансово та іншими ресурсами підтримати ідею, щоб цей проект успішно завершився.

«Після зустрічей із виконавчим комітетом, і особисто з Михайлом Полодюком ми внесли всі з ініційовані ними зауваження до проекту, але нажаль, виконавчий комітет не підтримав самого проекту», – повідомляє Наталя Собчук.

Відмову влади ініціатори проекту вважають політично вмотивованою, тому аби довести справу до кінця люди створили громадську організацію з назвою «Ліга керівників».

«Коли є ініціатива сьогодні, вкласти гроші в місто, щось зробити для міста нове, а ми не бачимо підтримки від влади. То виникає таке питання « Чи все правильно в нашому місті?», – говорить голова Шепетівської громадської організації «Ліга керівників» Микола Агарков.

Натомість виконуючий обов’язки мера Михайло Полодюк стверджує, що він не проти такої ініціативи, але на полягає на укладанні трьох сторонньої угоди між підрядником, фінансистом і міськвиконком. Також Михайло Іванович відмітив, що в проектні не дотриманні всі технічні умови.

Як тільки ці умови будуть виконанні, міська влада дасть зелене світло для активістів. Але фінансово підтримувати не будуть.