Восени Хмельницький університет управління і права обиратиме ректора

21 Червня 2015 15:00
хууп1

Фото НГП

У Хмельницькому університеті управління і права стартувала “ректоріада”. Кандидати на посаду керівника комунального закладу можуть подавати відповідний пакет документів до 21 липня. Обиратимуть ректора 3 вересня на педагогічній конференції.

За даними “Незалежного громадського порталу”, серед можливих претендентів діючий ректор Олег Омельчук, викладач і голова профспілки Микола Вавринчук і голова обласного тервідділення Антимонопольного комітету і екс-ректора ХУУПу Віталій Олуйко.

“Дійсно, до мене приходив колектив університету з пропозицією балотуватися на посаду ректора. Однак перед тим, як приймати будь-яке рішення, маю з’ясувати фінансовий стан цього вишу. Адже внутрішня ситуація дуже складна – викладачів відправляють у вимушені відпустки, бо не залишилося грошей на зарплати. Там є й інші суттєві фінансо-господарські проблеми. Дуже шкода, що за останні п’ять років Хмельницький університет управління і права багато втратив, у тому числі у рейтингових позиціях”, – прокоментував НГП Віталій Олуйко.

Олуйко додав, що рішення прийматиме, виходячи з реформування вищої освіти.

Нагадаємо, що ректор Хмельницького університету управління і права обирається на 5 років.