На втікачку-корупціонерку Данілову “зшили” нову справу – службове підроблення документів

24 Червня 2015 16:23
ridna.ua

ridna.ua

Прокуратурою Хмельницького району виявлено факт службового підроблення документів колишнім начальником відділу освіти, молоді і спорту Хмельницької райдержадміністрації Валентиною Даніловою у зговорі з директором одного із місцевих товариств з обмеженою відповідальністю з метою незаконного отримання бюджетних коштів.

Про це “Незалежному громадському порталу” повідомили у прес-службі обласної прокуратури.

За інформацією прокурора району Віталія Довганя, наприкінці листопада 2014 року начальник вказаного відділу РДА та директор ТОВ уклали договір на виконання робіт з виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок, на яких розташована 31 школа району.

Достовірно знаючи, що за це планувалось виділення з бюджету майже 100 тисяч гривень, зазначені керівники в той же день склали акт приймання-передачі виконаних робіт у повному обсязі, хоча насправді вони не здійснювались.

Таким чином посадовець райдержадміністрації та директор товариства мали на меті привласнити бюджетні кошти, але не довели свій умисел до кінця, оскільки казначейська служба не перерахувала гроші на рахунок псевдо-виконавця.

За вказаним фактом прокуратурою району зареєстровано кримінальне провадження за ч.2 ст.15, ч. 3 ст. 191 (замах на привласнення чужого майна за попередньою змовою групою осіб) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України, досудове розслідування у якому здійснює районний відділ міліції.

Довідка НГП. Підозрювану в хабарництві екс-начальника відділу освіти, молоді та спорту Хмельницької РДА Валентину Данілову оголошено в розшук.

Вона звинувачується у тому, що вимагала від директора приватного підприємства 50 тис. грн за сприяння у перерахунку коштів, які відділ заборгував підприємству за виконані роботи із реконструкції встановлення твердопаливних котлів у сільських школах.