Проти призначення “особливої” пенсії екс-регіоналу збунтувалася Громадська рада при ОДА

26 Червня 2015 17:22
zn.ua

zn.ua

Громадська рада при Хмельницькій ОДА протестує проти присудження екс-регіоналу Ігорю Добжанському призначення пенсії за особливі заслуги перед Україною.

Рішення про це було прийнято на сьогоднішньому засіданні.

Відповідне звернення направлять голові Люстраційного комітету при Кабінеті Міністрів України, нардепу Єгору Соболєву.

Нагадаємо, що у лютому 2002 року тодішній президент Леонід Кучма присвоїв Добжанському звання Заслуженого працівника сільського господарства України.

У вересні 2012 року Віктор Янукович нагородив його орденом За заслуги другого ступеня. Тобто формально пан Добжанський має право претендувати “особливу” пенсію.

Голова Громадської ради при ОДА Алім Міщук зазначив, що звання заслуженого працівника сільського господарства Ігор Добжанський отримав, працюючи на посаді заступника Ярмолинецької райдержадміністрації. Він наголосив, що зараз направлено запит до голови Ярмолинецької райдержадміністрації.

“Справа в тому, що Добжанський закінчив сільсько-госпорадську академію у 2002 році. Це його єдина вища освіта. Яким чином він був призначений на цю посаду у 1999 році? Адже вона передбачає обов’язкову вищу освіту. І це його призначення було одною з підстав отримати звання заслуженого працівника”, – обурюється він.

Також Міщук розповів громаді, що Добжанський разом з іншими документами подав дублікат військового квитка, що був виписаний близько 5 років тому, підтвердження якому в військкоматі не знайшли.

Окрім того він підкреслив, що після повернення з армії у 1982 році пан Добжанський не став на облік до військкомату – ані за часів радянської армії, ані української.

“Коли заступник голови Хмельницької райдержадміністрації Ширяєв звернувся до обласного воєнкомату з проханням надати матеріал, на основі якого був виписаний дублікат військового квитка учасника бойових дій, була отримана відповідь про те, що немає жодних матеріалів по пану Добжанському”, – наголосив активіст.

Говорячи про маєток колишнього посадовця, на громадській раді згадали і про те, що бізнесом екс-регіонал ніколи не займався, а все життя пропрацював на зарплаті. Звідки у нього взялись гроші на такий палац – питання відкрите.

Пройшлись і по третій групі інвалідності, яку Ігор Добжанський отримав у листопаді 2014 року.

“Афганістан був 1980 році. 32 роки він не звертався за інвалідністю, допоки перебував на посадах. Як тільки був звільнений з посади голови рай адміністрації – подає заяву і отримує довічну групу інвалідності. Хоча зараз люди з АТО повертаються без руки і їм довідку про інвалідність дають на рік – раптом відросте”, – наголосив Алім Міщук.

Якщо Ігору Добжанському таки призначать пенсію за особливі заслуги перед Україною, у Громадській раді пообіцяли продовжити відстоювати справедливість через суд