Як хмельничанам з 1 липня заплатити за використаний газ?

1 Липня 2015 18:00

газЯк повідомляє сайт km.104.ua, з 1 липня ПАТ “Хмельницькгаз” анульовано дію ліцензії щодо надання послуг з газопостачання всім категоріям споживачів. Постачання природного газу на території Хмельницької області для споживачів природного газу-населення з 01.07.2015р. здійснюватиме ТОВ “ХМЕЛЬНИЦЬКГАЗ ЗБУТ”.

У зв’язку зі зміною постачальника, всім побутовим споживачам, які бажають надалі отримувати газ до своїх осель, необхідно укласти новий договір з ТОВ «ХМЕЛЬНИЦЬКГАЗ ЗБУТ» про надання послуг з газопостачання.

Для укладення договору необхідно надати такі документи:

– Документ, що посвідчує особу споживача
– Довідка про присвоєння ідентифікаційного коду
– Технічний паспорт на будівлю
– Довідка про зареєстрованих осіб у квартирі, приватному будинку (довідка про склад сім’ї) або будинкова книга
– Документ, що підтверджує право власності на квартиру, приватний будинок або користування ними (договір купівлі – продажу, обміну, дарування, свідоцтво про право на спадщину тощо)
– Документ, що підтверджує право на отримання пільг
– Технічний паспорт газового обладнання (за наявності)
– Технічний паспорт лічильника газу (за наявності)

Судячи з наведеного списку, для укладання договору необхідна ОСОБИСТА ПРИСУТНІСТЬ абонента. Але можно уявити, що буде діятись в газконторі, коли всі абоненти прийдуть в стислий термін! Адже з 01.07.2015 р. автоматично буде змінений особовий рахунок споживача, тому заплатити за газ, використаний в червні просто неможливо!

До речі, до 2 липня необхідно повідомити показання газового лічильника на кінець червня. Споживачам м.Хмельницького та Хмельницького району – через контакт-центр за номером (0800)50 43 14 або на електронну пошту cds@kmgas.com.ua; споживачам інших районів області потрібно телефонувати до абонентського відділу газового господарства свого міста/райцентру або звертатись особисто.

Йой, щось останнім часом в країні все, пов’язане з природним газом, нагадує театр абсурду.