Паломництво до Летичівської святині

2 Липня 2015 18:02

11 липня до санктуарію Летичівської Богородиці вирушили паломництва з Кам’янця-Подільського та Томашполя.

Двадцять друге Кам’янець-Подільське паломництво розпочалося ранковою Службою Божою у кафедральному соборі св. Апостолів Петра і Павла. Месу очолив ординарій Кам’янець-Подільської дієцезії єпископ Леон Дубравський.

Цьогоріч у паломництві бере участь велика кількість дітей. У Кам’янець-Подільському паломництві найменшому учаснику виповнилося всього 7 місяців. У Томашпільському паломництві також дітей більше, ніж зазвичай. У прощі везуть 7 колисок із малятами. Також участь у паломництві бере родина, що має 14 дітей, а в паломництві йдуть восьмеро.

Разом з паломництвом з Томашполя вийшов єпископ-помічник Кам’янець-Подільської дієцезії Радослав Змітровіч.

Паломники п’ять днів йтимуть пішки до копії чудотворної ікони Летичівської Богородиці. Щодня вони долатимуть від 28 до 42 кілометрів.

2

І з Кам’янця-Подільського, і з Томашполя вийшло близько 350 осіб. Дорогою до груп ще приєднуватимуться паломники.

Паломництва з Кам’янця-Подільського та Томашполя прибудуть до Санктуарію Летичівської Богородиці 5 липня.

Довідково:

У 1996 році Папа Іоан Павло II встановив 6 липня днем літургійного святкування Летичівської Богородиці для Кам’янець-Подільської римо-католицької дієцезії. Майже з усіх куточків України, Польщі та інших країн римо- та греко-католики, православні приходять до Летичівського Санктуарію.

Чотири сотні літ тому ікона матері Божої Летичівської була привезена до міста монахами-домініканцями. Ікона Летичівської Богородиці (Королева Поділля та Волині) – одна з найкращих копій ікони Salus populi Romani. Дата виконання копії остаточно не визначена, але все вказує на початок XVI століття. Автор невідомий. Ікона написана на полотні, яке натягнуто на дошку