У Кам’янець-Подільському районі задумали створити 10 тергромад, а до міста приєднуватись не хоче ніхто

4 Липня 2015 13:50
IMG_6118

Фото НГП

На 3 липня в Кам’янець-Подільському районі хочуть утворити 10 об’єднаних територіальних громад. До міста ж натомість приєднатися не виявила бажання жодна сільрада.

Про це “Незалежному громадському порталу” повідомив голова райдержадміністрації Василь Сукач.

Таким чином планується утворити Колибаївську, Жванецьку, Устянську, Слобідко-Кульчіївецьку, Китайгородську, Староушинську, Гуменецьку, Орининську, Довжоцьку та Кам’янськутергромади. Найбільшою буде Гуменецька громада: до її складу увійдуть 9 сільрад, найменшою – Кам’янська, адже вони й надалі відмовляються з кимось об’єднуватись.

«Ми розробили для кожної сільради інформаційні бюлетені, де вказуються всі переваги від майбутнього об’єднання, адже багато людей не хочуть нічого міняти, бо не розуміють «плюсів». Наразі вже у всіх селех пройшли сесії сільрад та громадські обговорення.Всі документи ми вже передали в обласний Офіс реформ, тепер справа за Кабміном», – стверджує Василь Сукач.

За його словами, наступна зустріч робочої групи по добровільному об’єднанню при РДА буде проходити лише в разі необхідності, оскільки, начебто, зараз всіх все влаштовує.

Стосовно приєднання до Кам’янця-Подільского, то жодне село не підтримало таке рішення. Це підтверджується рішеннями сесій сільрад і зібраними жителями підписами.

Нагадаємо,що наразі в Кам’янець-Подільському районі зареєстровано 42сільських ради і 1 селищна.