У Хмельницькому відкрився масштабний спортивний комплекс з важкої атлетики

5 Липня 2015 10:06
1435995679_1

podilska.info

Участь в урочистому відкритті взяли Міністр молоді та спорту Ігор Жданов, Президент Національного Олімпійського Комітету України Сергій Бубка, президент Федерації важкої атлетики Олександр Герега, голова Хмельницької ОДА Михайло Загородний, в.о. міського голови Хмельницького Костянтин Чернилевський, відомі українські спортсмени-важкоатлети: олімпійський чемпіон з важкої атлетики Олексій Торохтій, олімпійська чемпіонка з важкої атлетики Наталія Скакун, чемпіонка Європи з важкої атлетики Юлія Калина, чемпіонка Європи, призерка чемпіонату світу з важкої атлетики Юлія Паратова, чемпіон Європи з важкої атлетики Олег Прошак.

“Сьогодні, незважаючи на складний час, ми рухаємося у напрямку реформування спортивної сфери. Ми активно підтримуємо приватно-державне партнерство у спорті. У Хмельницькому з`явився спортивний комплекс європейського рівня. Це справжнє свято для міста, області і українського спорту. Я щиро вітаю українських спортсменів-важкоатлетів. Дякую президентові Федерації важкої атлетики Олександру Герезі за підтримку українського спорту і розуміння його потреб. Дякую місцевій владі та підтримку та співробітництво”, – наголосив Ігор Жданов під час відкриття комплексу.

«Дуже приємно, що за останній час ми вже вдруге зустрічаємося з такого гарного приводу, адже у жовтні 2014 року відбулося відкриття спортклубу «Епіцентр» у м. Городок тут, на Хмельниччині. Відкриття нових спортивних споруд в нашій країні – це важливий крок для розвитку спорту і виховання здорової нації», – сказав президент НОК України Сергій Бубка.

Спортивний комплекс площею близько 1000 кв.м має найбільший в Україні зал з важкої атлетики, які налічує шістнадцять стаціонарних та один загальний поміст. Спортивна споруда стане основою центру олімпійської підготовки українських спортсменів. У новому спортивному клубі також будуть два спеціально обладнаних тренажерних зали, тенісні корти, кімнати для відпочинку, кафетерій, конференц-зал і системи індивідуальних комунікацій.