У Віньківцях освятили нову лікарняну каплицю

5 Липня 2015 18:07
450px-Каплиця_Св._Татіани

uk.wikipedia.org

На території центральної районної лікарні смт. Віньківці, з Благословення Високопреосвященнішого Митрополита Хмельницького і Старокостянтинівського УПЦ МП Антонія, відбулось урочисте освячення новозбудованої каплиці на честь св. Луки, лікаря-хірурга. Чин освячення здійснили благочинний Віньковецького округу протоієрей Михаїл у співслужінні з настоятелем Свято-Дмитрівського храму протоієреєм Володимиром.

Звертаючись до присутніх медиків та пацієнтів лікарні, о. Михаїл розповів, що Святитель Лука Войно-Ясенецький був тим великим прикладом віри та благочестя, який зі скальпелем в руках вів людей до Бога. Навпроти лікарні, через дорогу, діє Свято-Воскресінський храм , але багато хворих, маючи важкі недуги, не мають можливості туди піти. І тому будівництво каплиці – це ще одне підтвердження милості Божої, яка є ланкою між лікарнею та храмом, між хворим та Богом.

Отець Михаїл подякував усім, хто взяв участь в будівництві та облаштуванні каплиці, зокрема, головному лікарю ЦРЛ С. Ковальському, який особисто брав участь у завершенні будівництва. Він побажав, щоб покровитель каплиці Святитель Лука, лікар-хірург, привів до Бога кожного.

Духовна опіка над каплицею буде здійснюватися священиками двох церков: настоятелем Свято-Воскресінського храму, благочинним о. Михаїлом та настоятелем Свято-Дмитрівського храму о. Володимиром.