Мешканцю Полонного за куріння та вживання спиртного заборонили виїжджати за межі району

6 Липня 2015 16:06
_Meshkancyi_Polonnogo_za_kurinnya_ta_vzhivannya_spirtnogo_zaboronili_viyizhdzhati_za_mezhi_rayonu_1_2015_07_06_10_14_37

Чоловіку, який пив та курив у невстановлених місцях, тепер навіть не можна ходити в кафе, де продають спиртне на розлив. Фото: legalclinic.com.ua

Володимир ХОЛОД

Таке рішення прийняв Полонський районний суд Хмельницької області й воно вже набрало законної сили.

Виявляється, за паління чи розпиття спиртних напоїв можна не лише сплатити штраф, а й отримати фактичне обмеження на своє пересування. Саме так сталося на Полонщині, де перед судом постав місцевий житель, який не раз притягувався до адімністравної відповідальності.

Справа в тому, що в 2014 році він звільнився з місць позбавлення волі, де провів шість років за умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Після звільнення, незважаючи на попередження міліції, як йдеться у судовій постанові, він систематично порушував громадський порядок, а тому залишається небезпечним для суспільства. Так, у серпні минулого року він «заробив» офіційне попередження за розпиття спиртного в громадському місці. А в листопаді 2014-го за один день був «упійманий» за паління в невстановленому місці. У березні цього року його навіть оштрафували на 51 гривню за вживання алкоголю на вулиці.

Отож, рішенням суду над чоловіком встановили адміністративний нагляд на один рік. Також йому заборонили виходити з дому з 23.00 до 5.00. Заборонили й виїжджати за межі Полонського району без дозволу міліції, до якої він має навідуватися двічі на місяць. І це ще не все! Чоловікові заборонили відвідувати кафе, бари, ресторани, або будь-які інші заклади, де продають спиртні напої на розлив.