На Хмельниччині розслідують 28 корупційних злочинів

10 Липня 2015 16:57

грошіБільшість справ стосуються отримання хабарів. Серед 27 підозрюваних осіб найчастіше зустрічаються працівники правоохоронних органів.

Найбільший хабар отримав начальник відділу Дерземагенства. Він отримав 14 тисяч доларів за те, що посприяв у передачі в оренду земельної ділянки. Найменше одержав дер виконавець. Всього за 1000 гривень він пообіцяв не проводити перевірку майнового стану громадянина.

«Викрито у вчиненні корупційних правопорушень 4 працівників правоохоронних органів, 2-х начальників районних відділів Держземагентства, начальника і спеціаліста районного сектору управління Державної міграційної служби, начальника районного сектору ГУ ДСНС в області, начальника районного відділу освіти, головного державного інспектора Державної архітектурно-будівельної інспекції, головного спеціаліста відділу санітарно-епідеміологічного нагляду міського управління Держсанепідемінспекції, державного виконавця, керівників дитячого навчального закладу і відділення районного закладу охорони здоров’я та інших», – йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Хмельницької області.

Найбільш корумпованими виявилися сфери транспорту, освіти, охорони здоров’я, земельних відносин та бюджетна.

У суді уже доведено вину корупціонерів у 12 кримінальних провадженнях. Під час апеляційного оскарження вироку до реальної міри покарання апеляційним судом області засуджено осіб у двох кримінальних провадженнях, які одержали хабарі на суми від 4 тисяч до 15 тисяч гривень.

Протягом першого півріччя 2015 року до суду було направлено 69 протоколів про адміністративні порушення, які стосуються корупції. За результатами судового розгляду до відповідальності було притягнено 50 корупціонерів. Загальна сума штрафів, накладена на них – 22 тисячі гривень.