Апеляційний суд на 8 років кинув за грати боксерів, котрі вчинили вбивство у нічному клубі Хмельницького

21 Липня 2015 15:56

судКолегія суддів Апеляційного суду Хмельницької області винесла вирок стосовно восьми молодих чоловіків, котрі 2010 року вчинили вбивство у хмельницькому нічному клубі “Токіо”.

Відповідне рішення Феміда ухвалила 20 липня.

Як стало відомо з матеріалів справи, О. Киричок, Д. Івасюк (військовслужбовець прикордонної служби), С. Макаришин (спортсмен-боксер), Д. Смагула (професійний спортсмен, тренер-викладач з боксу), О. Люховець (кандидат у майстри спорту з боксу), О. Загоруйко (майстер спорту з боксу), О. Єрмаков, О. Колісецький (тренер ДЮСШ №1) 25 липня 2010 року влаштували бійку в приміщенні нічного клубу “Токіо”.

“Грубо порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалась особливою зухвалістю, вчинили сварку та бійку з умисним нанесенням потрепілому В. Галузінському різних за характером тілесних ушкоджень, у тому числі і тяжких, що спричинили смерть потерпілого на місці події”, – говориться у вироку.

Експертиза зафіксувала нанесення потрепілому В. Галузінському не менше 23 ударів твердими тупими предметами. Безпосередньою причиною смерті стали крововиливи в шлуночки мозку, де знаходяться життєво важливі центри.

Крім цього, в матеріалах справи фігурують інші хуліганські дії цих осіб. Зокрема, 21 грудня 2009 року С. Макаришин, О. Люховець, О. Киричок та О.Мостовий і С. Коваль побили чотирьох охоронців нічного клубу “Токіо”.

Водночас органи досудового слідства наполягали на тому, що саме О.Мостовий на початку 2009 року створив організовану злочинну групу з числа спортсменів з метою отримання контролю над криміногенною обставновкою у Хмельницькому. Однак колегія суддів Апеляційного суду відкинула це твердження, зіславшись на неповноту наданих доказів.

У підсумку колегія суддів Апеляційного суду призначила покарання (на підставі ч.2 ст. 121 ККУ і ч.2 ст. 296 ККУ) О. Киричку, Д. Івасюк, С. Макаришину, Д. Смагулі, О. Люховцю, О. Загоруйку, О. Єрмакову, О. Колісецькому у вигляді позбавлення волі терміном на 8 років. Строк відбування покарання рахується з 20 липня 2015 року.

Також апеляційний суд 20 липня виніс ухвалу щодо О.Мостового і С. Коваля, звільнивши від кримінальної відповідальності через закінчення строків давності.