Микола Томенко: Учні 4-х і 7-х класів таки отримають безкоштовні підручники у наступному навчальному році

21 Липня 2015 13:56

книгиВерховна Рада України спільними зусиллями вирішила питання про фінансування підручників для 4-х і 7-х класів у наступному навчальному році, ухваливши на останньому засіданні законопроект про внесення змін до Закону України “Про Державний бюджет України на 2015 рік” (щодо збільшення видатків на забезпечення підручниками учнів загальноосвітніх шкіл за рахунок економії грошових коштів на оплату праці та соціальне забезпечення народних депутатів України) (реєстр. № 2335а).

Про це повідомив народний депутат Микола Томенко.

«Кілька місяців боротьби й дискусій призвели до появи закону про використання зекономлених коштів з оптимізації діяльності Кабміну та Верховної Ради для друку підручників. Закон ухвалено!», – написав М. Томенко на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Нагадаємо, він неодноразово звертав увагу урядовців та Президента на те, що сьогоднішня соціально-економічна ситуація та зарплати батьків не дозволяють усім батькам забезпечити своїх дітей підручниками для 4-го і 7-го класів через те, що у новому навчальному році їхні діти навчатимуться за новими програмами. Таку позицію підтримав і Президент України, а на початку червня Адміністрація Президента зробила заяву, що глава держави зробить усе, щоб забезпечити учнів підручниками.

«Тепер, після ухвалення парламентом відповідного Закону, необхідно проконтролювати, щоб вчасно надрукували та розподілили книжки до вересня 2015 року», – зауважив М. Томенко.