У Хмельницькому 115 осіб виявили намір проходити відбірковий конкурс в нову поліцію

30 Липня 2015 11:50

На 29 липня до Хмельницького відділу міліції звернулося 115 осіб, які виявили намір проходити відбірковий конкурс в нову поліцію.

Про це “Незалежному громадському порталу” повідомив тимчасово виконувач обов’язків начальника міської міліції Валерій Онісьєв.

Він розповів, що серед потенційних кандидатів переважну більшість (97 осіб) становлять чоловіки. Також 70 кандидатів мають вищу освіту, 12 – проходили строкову службу в Збройних Сил України, 10 є офіцерами запасу.

1

Головний міліціянт міста прогнозує активне збільшення кількості претендентів на майбутніх поліцейських.

“Бажаючих буде достатньо. Населення розуміє, що це перспективна робота. Тим паче, потрібно змінювати загальні підходи до роботи всієї правоохоронної системи”, – вважає Онісьєв.

Він зазначив, що діючі працівники міліції також матимуть шанси на загальних конкурсних засадах позмагатися за працевлаштування у нову поліцію. Онісьєв вважає, що кадрове оновлення поліцейської служби становитиме 60-70%.

У коментарі НГП Олександра Лучко – одна з тих, хто записався у майбутню поліцію Хмельницького, пояснила, хоче працювати не заради обіцяних високих зарплат, а задля змін в країні загалом.

Нагадаємо, що 25 липня Міністр МВС Арсен Аваков оголосив, що у Хмельницькому у серпні стартує набір у нову поліцію.

“Набір в нову патрульну поліцію Хмельницького стартує в серпні (дату оголошу трохи пізніше). Буде набрано 250 курсантів – майбутніх поліцейських патрульних”, – зазначив Міністр у “Фейсбуці”.