Нововведення в освіті: відрахування за плагіат і фінансові курси в дитсадках

13 Серпня 2015 10:56

Нововведення в освіті: відраху

У Міністерстві освіти України вирішили не відставати від інших і запровадити свої реформи.

У Міністерстві розглядають можливість впровадження фінансових курсів в дошкільних навчальних закладах. Разом із представниками Міжнародної організації «Aflatoun» уже розглянули питання щодо впровадження навчально-виховної програми формування у дітей основних підприємницьких навичок. Малечу від 3 до 6 років хочуть навчити азам фінансової грамотності та розуміння соціальної відповідальності.

Ще одна зміна стосуватиметься студентів. У Міністерстві планують узаконити їх відрахування за плагіат. Для кращого контролю за процесом хочуть зробити єдину базу усіх робіт, що дасть змогу усім перевіряти те, чи використав автор дисертаційної чи іншої роботи результати чужої праці.

«Академічна громада університету повинна сама виявити бажання боротися з плагіатом, прийняти відповідне положення чи відповідний кодекс і розглянути на вченій раді це питання. Вона повинна проконтролювати виставлення програмного забезпечення на веб-сайт свого вишу», – цитує міністра освіти і науки України Сергія Квіта прес-служба МОН.