ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

13 Серпня 2015 14:55
tomenko.ua

tomenko.ua

Три тисячі подолян хочуть бути полісменами. Як повідомили у прес-службі обласної міліції, уже надійшло майже три тисячі заяв від бажаючих служити в оновленій поліції. Більша частина анкет надійшла Інтернетом.

У прес-службі міліції також відмітили, що серед бажаючих стати полісменами 35% – жінки, вік потенційних претендентів – в середньому 30 років.

У Дунаївцях та Кам’янці встановлять камер відеоспостереження на 300 тисяч. Саме таку суму озвучив під час засідання бюджетної комісії Хмельницької облради представник УМВС.

За ці гроші правоохоронців планують доукомплектувати дещо застарілу систему відеоспостереження у Кам’янці-Подільському та встановити таку ж у Дунаївцях.

Відеокамери, окрім Хмельницького, фіксують також в’їзди та виїзди у такі міста як Кам’янець-Подільський, Старокостянтинів та Хмельницький.

Чи виділять правоохоронцям кошти на встановлення камер відеоспостереження, буде відомо 20 серпня, коли депутати облради голосуватимуть за дане питання під час пленарного засідання сесії.

У Хмельницькому шукають інвесторів для будівництва сміттєпереробного заводу і розширюють звалище відходів. На Хмельницькому міському сміттєзвалищі, якому майже 60 років, накопичена велика кількість сміття. Наразі полігон твердих побутових відходів, площею 8,88 гектара, переповнений. Комунальники намагаються розширити його межі, поки у місті ніяк не збудують сміттєпереробний комплекс. Про це сьогодні повідомив депутатам міської ради начальник управління житлово-комунального господарства Віктор Чапайда.

Він нагадав, що у рамках Національного проекту “Чисте місто” у Хмельницькому мають збудувати сміттєпереробний завод. Підприємство, яке розробляло техніко-економічне обгрунтування комплексу, виграло тендер ще 2011 року. Розробкою цього проекту займалось публічне акціонерне товариство “Комфорт-сервіс”. Вартість робіт — 4 мільйони 750 тисяч гривень. До сьогодні тривають пошуки інвесторів.

Замість «лінійників» на хмельницьких вокзалах порядок охоронятимуть ППСники.Замість транспортної міліції, до складу якої входив лінійний відділ, на станціях «Хмельницький», «Гречани» та «Богданівці» патрулюватимуть працівники Хмельницького міського відділу міліції.

Верховна Рада України прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування органів внутрішніх справ», яким внесено зміни до Закону України «Про міліцію», з тексту вилучені слова «транспортна міліція» та «на транспорті». Відповідно, зазначені підрозділи органів внутрішніх справ фактично були ліквідовані. Про це вже офіційно заявили  в сусідніх областях – Вінницькій та Львівській. На Хмельниччині лише закінчується процес ліквідації.

Куди ж звертатися, якщо «транспортників» більше не буде? У прес-службі Хмельницького обласного управління міліції пояснили, що  на хмельницькому залізничному вокзалі чергуватиме слідчо-оперативна група, а за порядком в приміщенні та на привокзальній площі слідкуватимуть патрульні.

Тому заяви та звернення громадян про кримінальні правопорушення та інші події на залізничному транспорті прийматимуть чергові частини міськрайвідділів міліції Хмельниччини.