В департаменті соцзахисту очікують лавину заяв на отримання субсидії

13 Серпня 2015 08:56
vsim.ua

vsim.ua

В Хмельницькій області кількість людей, що отримують субсидію за останній час збільшилась втричі – з 37 тисяч до 93 тисяч. Начальник Департаменту соціального захисту населення Хмельницької облдержадміністрації Світлана Лукомська припускає, що восени на пільгу претендуватимуть ще 150 тисяч людей.

Оскільки з 1 липня частина категорій втрачає право на пільги. Залишаються інваліди великої вітчизняної війни, чорнобильці першої та другої категорії, ветерани

На Хмельниччині 23 тисячі людей позбавлені права на пільги. Після початку опалювального сезону з першого жовтня матимуть право на субсидії ще 22 тисячі людей, яким нарахована нульова ставка. Окрім того Світлана Лукомська прогнозує, що з збільшенням плати за комунальні послуги після початку опалювального сезону на субсидію претендуватиме і значна кількість бюджетників області.

“Сьогодні в області близько 220-260 тисяч працюючих, з них більше 40% бюджетники. Це близько 50 тисяч людей. Ми очікуємо, що з першого жовтня буде просто навала ”, – зазначила Світлана Лукомська.

Також вона зазначила, що зараз в управлінні вкрай важко працювати – велике навантаження, від якого вже звільнилось 46 людей. За останні три місяці працівники департаменту соціального захисту встигли прийняти 60 тисяч заяв на субсидію. Проте їм доводилось працювати фактично без вихідних і святкових днів. За наступні два місяці в департаменті планують обслужити ще 100 тисяч людей.