ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

18 Серпня 2015 12:54
tomenko.ua

tomenko.ua

На Хмельниччині вперше склалась багатомільйонна заборгованість у літній період повідомляє прес-служба ПАТ “Хмельницькгаз”.

“З початку 2015 року заборгованість за газ мешканців Хмельницької області збільшилась у 3 рази порівняно з минулим роком, – коментує заступник голови ПАТ із постачання та обліку газу Віталій Рейда. – Керівництво ПАТ “Хмельницькгаз” вимушене піти на крайні міри – відключення боржників від газопостачання”.

Станом на 01 cерпня сума боргу населення області складає 70 млн.грн.

Стрімке зростання заборгованості почалося з 01 квітня п.р, відколи НКРЕКП майже у 6 разів була підвищена ціна на блакитне паливо для потреб споживачів.

За статистикою, абоненти, які сплачували за газ систематично, нині накопичують борги за 3 місяці і навіть більше. Найбільш скрутно доводиться споживачам, які використовують газ для опалення. У цій категорії боржників 64 %.

Стрімке здорожчання блакитного палива виявилося непідйомною ношею для споживачів.

Наразі ПАТ “Хмельницькгаз” відключив від газопостачання вже 2533 боржників.

У Хмельницькому відкрилась виставка робіт “мешканців” виправних закладів. В приміщенні Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва відбулася презентація виставки виробів художньо-прикладної творчості засуджених осіб. Захід приурочили до річниці Незалежності України.

“Виставка організована та проводиться управлінням Державної пенітенціарної служби України у Хмельницькій області задля сприяння самореалізації засуджених в сучасному суспільстві, як одному з важливих чинників процесу ресоціалізації, формування позитивної громадської думки про діяльність установ виконання покарань Хмельницької області, виявлення творчо обдарованих засуджених, розвиток їх творчого потенціалу, привернення уваги та залучення митців, професійних та самодіяльних колективів, а також громадськості в цілому до процесу ресоціалізації засуджених, забезпечення прав засуджених, які відбувають покарання в установах виконання покарань, на дозвілля, відпочинок, участь у культурному житті та заняття мистецтвом”, – повідомили у прес-службі.

Керівник ДПТСУ в області Андрій Масюта відмітив, що виконавці робіт мають бажання творити, а це головне для того, щоб дійти до мети.

Зі слів організаторів виставки, засуджені із задоволенням приймають участь у подібних заходах, оскільки це не тільки допомагає їм творчо реалізувати себе, але й розвинути свої здібності та здобути нові спеціальності, які допоможуть їм у житті після звільнення з місць позбавлення волі.

На Кам’янеччині виявили автозаправні станції, де продавали підроблений бензин. Більше 5 тонн контрафактного пального вилучили на суму більше 100 тисяч гривень.

Відносно власника автозаправних станцій, який здійснював реалізацію незаконно виготовленого недоброякісного автомобільного бензину, розпочали кримінальне провадження за частиною 3 статті 204 Кримінального кодексу України. Про це повідомляють в обласній фіскальній службі.

“Відповідно до висновку експертного дослідження, бензин, який продавали через зазначену мережу АЗС, не відповідає державним стандартам за фракційним складом та октановим числом, – повідомляють у відомстві. – Податкові міліціонери з незаконного обігу вилучили 5400 літрів пального марки «А-95» та «А-92» орієнтованою вартістю понад 100 тисяч гривень”.

Триває досудове слідство, яке встановлює тіньову схему обігу контрафактного пального.