ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

21 Серпня 2015 15:06
vosklicatelnyi_znak-191x300

http://ditki.com.ua/wp-content/uploads/2014/10/vosklicatelnyi_znak-191×300.jpg

У Хмельницькому визначилися із “Почесними громадянами”. Депутати Хмельницької міськради визначилися із кандидатами на присвоєння звання “Почесний громадянин міста Хмельицького”

Як повідомили у прес-службі Хмельницької міської ради, питання про присвоєння звання “Почесний громадянин міста Хмельницького” було першочерговим на обговоренні в ході підготовки до сесії міськради.

Депутати підтримали проект рішення, яким пропонується присвоїти це звання трьом хмельничанам – посмертно Героям Небесної сотні Артему Мазуру і Людмилі Шеремет та учаснику антитерористичної операції, командиру роти спеціального призначення, майору Олександру Петраківському.

Доречі, цим нашим відважним землякам указом Президента було присвоєне звання Героя України.

Депутатів, голів райдержадміністрацій та районних рад проінструктували як правильно святкувати День прапора та День Незалежності.

Керівник організаційного відділу облдержадміністрації Василь Климчук проінформував присутніх на сесії облради про програму святкування в районах та обласному центрі. За його словами, святкові заходи розпочалися відсьогодні у Хмельницькій міській раді і триватимуть до 24 серпня.

«День прапора у всіх районах має розпочинатися однаково: о 9 ранку 23 серпня. Таке прийшло розпорядження з адміністрації Президента. Також цього дня відбуватимуться урочистості з нагоди Дня Незалежності в обласному центрі», – повідомив Василь Васильович.

Він також зазначив, що на майдані Незалежності мають бути представлені намети, які представлятимуть кожен район. Про це теж розписано у циркулярі, який отримала кожна райдержадміністрація. Окрім усього іншого, Василь Климчук також попередив усіх присутніх, щоб не розпивали спиртні напої під час святкування.

«Згідно із рішенням сесії Хмельницької міської ради, розпивання спиртних напоїв у публічних місцях заборонено. Тому прошу всіх голів райдержадміністрацій та голів рад, а також депутатів взяти це до уваги і подбати про дотримання цієї норми», – попередив чиновник облдержадміністрації.

Хмельницька облрада потребує півтора мільйона на заміну системи “Віче”.

Голова облради Іван Гончар озвучив суму, яка необхідна для заміни системи для голосування “Віче”. За його словами, на це потрібно не менше як півтора мільйона гривень.

“Наша система для голосування працює на грані фантастики. Я навмисне не порушував питання про її заміну, щоб не сколихнути суспільство. Між іншим, комп’ютери, за якими працюють в раді, – найстаріші в Україні. Якщо хтось з депутатів наполягає, давайте виділимо з бюджету кошти і закупимо таку систему, яка проводитиме фото і відеофіксацію робочого місця кожного обранця”, – сказав голова ради Гончар.

Посадовець додав, що діюча система для голосування “Віче” в сесійному залі облради вдвічі вичерпала свій термін експлуатації.