ТОП-НОВИН, ЯКІ ВИ МОГЛИ ПРОҐАВИТИ

26 Серпня 2015 12:59

vosklicatelnyi_znak-191x300У Славуті міліціонери їздитимуть на скутерах і велосипедах. Ще одне місто Хмельниччини приєдналось до нововведень у міліції: відтепер громадський порядок у Славуті також охоронятиме велопатруль. Окрім того, правоохоронці їздитимуть і на скутерах. Славутчани уже мали нагоду спостерігати за проведенням для них показового практичного інструктажу.

Як повідомляє офіційний сайт міста, інтригу відкритому заходу додала наявність у славутських міліціонерів новеньких скутерів і велосипедів, які придбали для потреб райвідділу зусиллями міської ради та громадською організацією «Ліга керівників та роботодавців».

За словами правоохоронців, пересування на велосипедах дає змогу набагато швидше реагувати на повідомлення, припиняти правопорушення та належно забезпечувати охорону громадського порядку.

Школярі Городоцького району можуть залишитися без осінніх канікул. На Городоччині більшість шкільних котелень працюють на газу, а встановити в усіх котли на твердому паливі грошей немає. Щоб зекономити кошти, в деяких навчальних закладах зменшили опалювальну площу. Та на цьому не зупинилися.

«Я вже дав завдання розробити навчальні плани до семестрового способу проведення навчального процесу, – каже голова Городоцької райдержадміністрації Віталій Кропивницький. – Тобто, діти вчитимуться півріччями, а канікули в них триватимуть місяць».

Щоправда, коли саме діти Городоцького району, які підуть до школи першого вересня, матимуть змогу відпочити на канікулах – невідомо. «Порадимося з синоптиками і оберемо для канікул найхолодніший місяць», – пояснив Віталій Вікторович.

Підприємство з Хмельниччини дурило своїх споживачів. Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ПП “Дживальдіс” (м. Кам’янець-Подільський) на 4 тис. грн за недобросовісну конкуренцію у вигляді поширення оманливої реклами.

“Встановлено, що ПП “Дживальдіс” у серпні 2014 року реалізовувало на сільськогосподарському ярмарку у Голосіївському районі міста Києва свою продукцію – сир кисломолочний 18%, який не відповідав фактичним вимогам ДСТУ”, – йдеться у повідомленні прес-служби АМК.

Відповідно до проведених досліджень, зразок продукції містив немолочні жири у кількості 100 відсотків від загального вмісту жиру.

“Сир є традиційним молочним продуктом, у виробництві якого заборонено використання жирів та білків немолочного походження, а також будь-яких стабілізаторів та консервантів. Використання назви „сир кисломолочний” могло вплинути на наміри споживачів до придбання саме цієї продукції внаслідок обраного способу її викладення, і могло створити підприємству неправомірні переваги порівняно з конкурентами, які діють на відповідному ринку і дотримуються вимог законодавства про захист від недобросовісної конкуренції”, – повідомив голова Відділення АМКУ в області Віталій Олуйко.

Штраф сплачений до Державного бюджету України.